تاب آوری شناختی رفتاری کودکان یک کتاب کار است تاب آوری را در رویکرد شناختی رفتاری چگونه میتوان آموزش داد ؟

 

تاب آوری شناختی رفتاری کودکان یک کتاب کار است تاب آوری را در رویکرد شناختی رفتاری چگونه میتوان آموزش داد ؟

شناختی رفتاری به فرآیندهایی اطلاق می شود که افراد به وسیله آن، محیط خود را از طریق افکار، احساسات و اعمال خود درک، پردازش و به آن پاسخ می دهند.

تاب آوری رفتاری شناختی، در زمینه کودکان، شامل توسعه مهارت ها و راهبردهایی است که به آنها کمک می کند تا با ناملایمات، استرس و احساسات منفی کنار بیایند و در نهایت تاب آوری و بهزیستی را ارتقا دهند.

در چارچوب مطالعه مداخلات شناختی رفتاری ، تاب آوری یا resiliency برای علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان، تاب آوری شناختی رفتاری از طریق مداخلاتی به دست می آید که به کودکان مهارت های شناختی، حل مسئله و اجتماعی می آموزد. هدف این مداخلات تقویت توانایی کودکان در مدیریت موثر احساسات، افکار و رفتارها، در نتیجه کاهش علائم افسردگی و ارتقای سلامت روان کلی است.

شناختی رفتاری (CBT) یک روش درمانی است که به فرد کمک می کند تا به شکل دیگری فکر کند و در نتیجه، با رفتارهای سالمتری در برابر حوادث ناگوار برخورد کند. این روش در دو مرحله انجام می شود:

درگام اول رواندرمانگر تلاش می کند تا طرز تفکر بیمار در مورد خود، اطراف و دیگران را درک کند.
و در گام رواندرمانگر سعی می کند تا مسائل و مشکلاتی را که باعث ایجاد اختلالات روانی شده اند، پیدا کند. این روش به فرد کمک می کند تا با تغییر طرز تفکر، با ناملایمات بهتر برخورد کند

کتاب تاب آوری کودکان یک کتاب کار است که فعالیت های سرگرم کننده ای را ارائه می دهد که مبتنی بر درمان شناختی-رفتاری (CBT) و روانشناسی مثبت است.

کتاب خانم دکتر فلدمن به کودکان کمک می کند تا ابزارهای مورد نیاز برای ایجاد انعطاف پذیری و تاب آوری در مواجهه با استرس را کشف کنند.

تمرینات این کتاب به ایجاد تاب آوری کودکان و سرسختی روانشناختی کودکان کمک می کند.

این کتاب کار توسط دکتر کارن باروک فلدمن(Caren Baruch-Feldman) و خانم ربکا کومیزیو نوشته شده و به یکی از بهترین کتابهای توصیه شده برای مشاوران و روانشناسان تبدیل شده است. تاکنون بیش از ۱.۶ میلیون نسخه از این کتاب در سراسر جهان فروش داشته است.

کتاب کار مذکور با ترجمه دکتر محمدرضا مقدسی مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران و دکتر سارا هیات روانشناس بالینی ترجمه و انتشارات ورجاوند آن را منتشر کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.